fredag den 15. oktober 2010

ManuVision underviser i meditation på CBS

ManuVision er i øjeblikket 3 uger inde i et 4 ugers pilotprojekt på CBS (Copenhagen Business School), hvor Manuvision Partnere Angela Jørgensen og Filip Rankenberg underviser medarbejderne i meditation 1/2 time én gang om ugen.

Forløbet kører under CBS' projekt "Arbejdsglæde", som er et større projekt der afsøger forskellige muligheder og initiativer til at øge medarbejdernes arbejdsglæde.

Vi er glade og stolte over at være en del af "Arbejdsglæde" og de positive tilbagemeldinger vi allerede har fået.

Herunder er information fra CBS' interne netværk der fortæller om projektet.

- Filip

fredag den 8. oktober 2010

Weekendens citat

"Before speaking of being "spiritual" why not explore consciously what it means to be fully human?"
- Dennis Lewis

Det har altid slået mig, at der i vores branche er utrolig meget snak om spritualitet - hvad det så end betyder...

Tit oplever jeg det som en form for besværgelse, der gør det muligt at se bort fra det faktum, at vi er mennesker - som er uløseligt bundet til det konkrete, materielle liv.

Jeg selv finder det uendeligt meget mere interessant at beskæftige mig med livet som sådan - at forsøge at forstå de sammenhænge vi som mennesker indgår i og leve derudfra (guderne skal vide at det ikke er noget jeg mestrer - langt fra), og i al beskedenhed oplever jeg at dét er indgangen til at se, at der er mere mellem himmel og jord.

Men, måske er dét også en form for spiritualitet?

Jeg kan iøvrigt varmt anbefale at stifte nærmere bekendtskab med Dennis Lewis. Hans bøger om åndedrættet har haft stor indflydelse på både min forståelse og tilgang til at være behandler.

Her er linket til hans blog: http://dennislewisblog.com./

God weekend.

- Filip Rankenberg

tirsdag den 5. oktober 2010

Hesten, Vognen og Kusken

Der er et billede som stammer helt tilbage fra de vediske tekster, som er noget af det første nedskrevne tekst der findes. Billedet er en hestevogn og det beskriver en vogn som er i en meget dårlig forfatning. Den er egentlig konstrueret til at køre i et meget groft terræn, men på grund af manglende vedligeholdelse skal den nu have en meget plan vej for ikke at bryde sammen. Hjulene har ikke fået fedt, læderet er revnet og sprukkent og trækstangen er pilrådden, og med fare for at knække hvert øjeblik det skal være. 

Foran denne vogn går et spand heste som har levet deres liv uden omsorg og opdragelse. De har fundet føde blandt affald de tilfældigt er kommet forbi, og ingen har nogensinde talt til dem. De er meget lunefulde og bevæger sig i forhold til hvad de har lyst til eller ikke. Ingen kan få dem til at bevæge sig med intention. 

Oppe på toppen af denne vogn sidder en kusk - det vil sige det burde han, men det meste af tiden befinder han sig på værtshuset ”Den gyldne kusk” hvor han mere eller mindre besoffen udbreder sig om livets rette sammenhæng. Man kan spørge ham om alt, så har han et svar parat, ydermere et meget sikkert et af slagsen. Det eneste han kan er at sætte sig op på vognen. Han aner ikke hvordan han skal få den til at bevæge sig, han har ingen tøjler og intet sprog han kan adressere hestene med og ikke tilstrækkelige kræfter til at skubbe vognen.

Det mærkelige ved denne vogn er at den ingen ejer har. Det er en hyrevogn som kører lidt rundt med tilfældige passagerer, sætter af og tager nye op i en uendelighed. Det er helt tydeligt den er beregnet til at transportere et eller andet fra punkt A til punkt B, men også at formålet og lasten på et eller andet tidspunkt er blevet glemt.

Dette billede har altid forekommet mig at give et meget præcist billede af os mennesker som konstruktion, et billede som er mangelfuldt i moderne psykologi, nemlig relationen imellem de fundamentalt set forskellige dele af os som er vores krop, vores følelser og vores intellektuelle kapacitet, her repræsenteret ved en vogn, et hesteforspand og en kusk. En konstruktion som hvis der ingen relation er mellem de enkelte dele, ingen nytteværdi har.

Det er jo et meget råt billede af vores tilstand som ved første øjekast enten bliver forkastet som en tåbelighed eller vil virke stødende på vores selvfølelse. Men hvis man kigger lidt nærmere og forsøger at aflægge sin trang til selvberoligelse og forsvar kan man måske finde en hel del information som kan give et anderledes billede af mange af de besynderligheder som finder sted i vores liv. 

Så længe vi tænker på os selv som én person og ikke ser at der er enorm forskel på de impulser der kommer fra de forskellige dele af os, har vi ingen mulighed for at opleve os selv som vi er, men vil hele tiden kæmpe for at få virkeligheden til at passe til vores selvbillede. Et selvbillede som i de fleste tilfælde er skabt i hovedet på en fordrukken drochekusk.

- Søren Christensen